金成姫 - プロフィール画像

金成姫

2021.08.14

店内は、カウンターと2人掛けの小上がり席があり、お客様の大半は、看板メニューのわさびめしを〆に頼む まずは、お通しにレモンサワー! そして、刺身盛り合わせに日本酒! 新鮮なイカやタコそして数の子まで食感豊かで2種の山葵で味の違いを楽しめました。 淡路島の新玉ねぎは、その水分と糖分を活かし、ベーコンを載せてアルミ箔で包んで焼く事で、素材の良さが引き立つスープになっていました。 そして、わさびめしの登場!ほかほかの釜炊きごはんに、北海道の山わさび「蝦夷わさび」と醤油を混ぜ合わせ、その上に刻み海苔をまぶしていただきます。呼吸を間違えるとツンと鼻に辛味がきて、涙腺まで危うくなります。けれど、慣れたらこの爽やかな風味にはまり、スカッとします。 (2021/02/27時点) 詳細はInstagramをご覧ください。 instagram.com/p/CLzJhqGA3ra

金成姫 (Kim Sunghee) 激辛料理専門家 on Instagram: "来月で37周年を迎える居酒屋『つず久』@牛込柳町へ再訪🤗店内は、カウンターと2人掛けの小上がり席があり、お客様の大半は、看板メニューのわさびめしを〆に頼む🥸 まずは、お通しにレモンサワー! そして、刺身盛り合わせに日本酒! 新鮮なイカやタコそして数の子まで食感豊かで2種の山葵で味の違いを楽しめました。 淡路島の新玉ねぎは、その水分と糖分を活かし、ベーコンを載せてアルミ箔で包んで焼く事で、素材の良さが引き立つスープになっていました。 そして、わさびめしの登場!ほかほかの釜炊きごはんに、北海道の山わさび「蝦夷わさび」と醤油を混ぜ合わせ、その上に刻み海苔をまぶしていただきます。呼吸を間違えるとツンと鼻に辛味がきて、涙腺まで危うくなります😭けれど、慣れたらこの爽やかな風味にはまり、スカッとします😆 #つず久 #つずく#牛込柳町 #牛込柳町グルメ #激辛 #旨辛 #ツン辛 #わさび #わさびめし #わさび飯 #こんばんわさび #居酒屋 #和食 #日本酒 #グルメ #東京グルメ #刺身 #ごはん #釜炊きご飯 #tsuzuku #wasabi #izakaya #japanesefood #foodie #gourmet #sake #foodbeast ……………………………………………………………………………… Revisit the izakaya "Tsuzuku" in Ushigome Yanagicho, which will celebrate its 37th anniversary next month. There is a counter and a small seat for two people inside the store, and most of the customers ask for wasabi meal on the signboard menu. First of all, sake with sashimi platter! Fresh squid, octopus and kazunoko have a rich texture, and I could enjoy the difference in taste with the two types of wasabi. The seasonal onions on Awaji Island made use of their water and sugar content, and by placing bacon on them, wrapping them in aluminum foil and baking them, it was the soup made with the best ingredients. And the appearance of wasabi rice! Mix rice with Hokkaido horseradish "Ezo wasabi" and soy sauce, and sprinkle chopped seaweed on top. If you make a mistake in breathing, your nose will become spicy and your lacrimal glands will be jeopardized, but once you get used to it, you will fall in love with this refreshing flavor and feel refreshed."

https://www.instagram.com/p/CLzJhqGA3ra/
3
1
1